menu

Genk: LABIOMISTA

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur. LABIOMISTA: Vanmechelen’s wonderlab.

Dit is het het ideale vertrekpunt voor een mooie fietsroute met als hoogtepunten "Fietsen door het Water" (op 7,5 km) of "Fietsen door de Heide" in het Nationaal Park Hoge Kempen, gelegen op 17,7 km fietsen vanuit LABIOMISTA.

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Marcel Habetslaan 60, 3600 Genk
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: 74
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren

Van 1 april t.e.m. 30 september:
* maandag: gesloten
* dinsdag - zondag: 10u - 19u
* geen fietsverhuur op 28/04, 25/06, 02/09 & 03/09
--------------------------------------------------
Van 1 oktober t.e.m. 7 november:
* maandag: gesloten
* dinsdag - zondag: 10u - 17u30

Goed om weten

Fietssleutel ophalen

  • De sleutels van de fietsen kan je afhalen in het onthaalgebouw van LABIOMISTA

Fiets inleveren

Alle fietsen dienen vóór sluitingstijd ingeleverd te worden:

  • Van 1 april t.e.m. 30 september: vóór 19 uur
  • Van 1 oktober t.e.m. 7 november: vóór 17u30

Parking

  • LABIOMISTA telt 2 gratis parkings, ze zijn gesignaleerd met P1 en P2. P1 is de primaire parking ter hoogte van Marcel Habetslaan 50. Indien deze volzet is, kan je doorrijden naar P2, aan het opleidingscentrum PLOT ter hoogte van Marcel Habetslaan 5. Deze parkings liggen op wandelafstand van het onthaalgebouw van LABIOMISTA.

LABIOMISTA: een evoluerend kunstwerk over de mix van het leven

Terwijl je in een 24 hectare park de weg vindt door een openluchtexpositie met tal van (levende) kunstwerken en installaties van Koen Vanmechelen worden universele maatschappelijke onderwerpen als diversiteit en mensenrechten tastbaar en bespreekbaar dankzij de taal van de kunst.

In deze unieke samenwerking tussen kunstenaar Koen Vanmechelen en Stad Genk krijgt een gedeelde visie over het potentieel van identiteit & diversiteit op verschillende manieren vorm. LABIOMISTA is een permanent en evoluerend kunstwerk dat je uitnodigt, uitdaagt en inspireert. Het is een broedplek voor tal van nieuwe ideeën, creaties, projecten en samenwerkingen. En het vormt een ontmoetingsplek voor alle soorten op deze wereld.

LABIOMISTA schept ook nieuw leven. Het inspireert en bevrucht meteen ook de omgeving met energie en initiatief op tal van culturele, sociale & economische domeinen. Zo ontstaat een diepgaande en unieke kruisbestuiving tussen kunstenaar en stad, mens en maatschappij.

Zin om te fietsen in en rond Genk?

Reserveer hier alvast je groene stadsfiets bij LABIOMISTA in Genk!
Huur hier jouw fiets!

Nieuwe fietsbeleving: Fietsen door de Heide

Fietsen door de Heide is een traject van 4 km dat de knooppunten 550 en 551 van het Limburgse fietsroutenetwerk verbindt. Deze nieuwe fietsroute, centraal gelegen in het Nationaal Park Hoge Kempen, loopt doorheen de Mechelse Heide, met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen.

Het traject is volledig autovrij. Een houten fietsbrug van 294 meter lang, 3,5 meter breed en 6,5 meter hoog geeft je het unieke gevoel van een houten rollercoaster. Dit is ook de langste fietsbeleving in Limburg tot nu. De brug is gemaakt van duurzaam hout en een betonnen rooster zodat er geen water kan blijven staan. Bovenop de fietsbrug heb je een breed zicht op het Nationaal Park Hoge Kempen. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat. Een uitzonderlijke beleving die je zeker moet meemaken!

Op zoek naar een mooie fietsroute? Klik dan hieronder voor meer info over de combinatiefietsroute Fietsen door het Water (FDHW) en Fietsen door de Heide (FDDH). Deze lus kan je starten vanaf het afhaalpunt LABIOMISTA in Genk.

Foto: © Kurt Vandeweerdt / Visit Limburg

Dowload hier de kaart met knooppunten van de combinatiefietsroute FDHW en FDDH!