menu

Ham: Tuin- en fietscafé De Vuvuzela

Welgekomen bij De Vuvuzela in Ham. Gelegen in een groene oase van bos en rust. Kom voor of na je fietstocht zeker genieten van het mooiste terras van Limburg. Een lekker streekbiertje of gerechtje erbij en de dag kan niet meer stuk. Vanuit ons tuin- en fietscafé verken het Noorden van Limburg op de fiets. Beringen, Lommel, Fietsen door de Bomen in Hechtel-Eksel, Tessenderlo, Hasselt, ... allemaal makkelijk te bereiken met de fiets vanuit Ham.

Vraag zeker ook naar onze uitgestippelde fietsroutes, wij helpen jou met Limburgse gastvrijheid verder!

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Tuinstraat 1 (zijstraat van Gerhees) , 3945 Oostham
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: 278 en 40
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren

Door de huidige verplichte sluiting van de horeca omwille van corona, blijft dit afhaalpunt voorlopig gesloten.

Natuurgebied Gerheserheide met het nachtzwaluwpad

Wie door het 200 ha grote gebied van Gerheserheide fietst, onthoudt vooral het beeld van zandgronden en met dennenbossen begroeide duinen. Gerheserheide wordt doorsneden door het fietsroutenetwerk van Limburg dat een eindje verderop aan het knooppuntennetwerk van Antwerpen geschakeld wordt. Het bosbeheer van Gerheserheide beschermt de nachtzwaluw door meer open plekken te maken in de bosranden langs de zandwegen, door vennetjes te bewaren en te herstellen, door naaldhoutbossen te verjongen en meer ruimte te maken voor open plekken waar heide kan ontwikkelen. De nachtzwaluw gaf zijn naam aan het (wandel)pad. In feite is de nachtzwaluw geen zwaluw. Het is in tegenstelling tot de bekende boeren- en huiszwaluw een typische schermer- en nachtvogel.

Fietsknooppunten 276 - 278 - 555 - 277

Fietsen door De Bomen vanuit Ham

Lengte: 40,5 km

Start: knooppunt 40

Gemeenten: Ham, Balen, Hechtel-Eksel, Lommel, en Heppen (Leopoldsburg).

Op het menu: Kattenbos, Fietsen door De Bomen, Kanaalkom Leopoldsburg

FIETSLUS: 40 - 39 - 32 - 24 - 30 - 275 - 272 - 255 - 264 - 552 - 266 - 275 - 277 - 555 - 278 - 40

Vraag gerust aan de toog naar het kaartje met deze fietsroute.

De ideale verfrissing na een stevige fietstocht!

Ken jij het Vuvuzela-bier al? Dit huisbier van Tuin- en fietscafé De Vuvuzela is een zuiver en zacht goudblond bier met een aangename bitterheid en fruitig van smaak. De ideale verfrissing na een leuke fietstocht!

💡Tip: wanneer je jouw huurfiets bij De Vuvuzela boekt, kan je meteen jouw Vuvuzela-biertje reserveren voor slechts € 2,90 i.p.v. € 3,30!

Vinden jullie het lekker? Laat het ons weten!

Zin om te fietsen door het land van zand en bomen?

Reserveer tijdig jouw fiets!
Huur hier jouw fiets

Veldhovenheide

Natuurgebied in ontwikkeling Veldhovenheide is een gevarieerd terrein tussen de Oude Pastorie te Oostham en het Albertkanaal op de rand van het Kempisch plateau. Kleine weilanden en vlekjes akker liggen tussen flinke percelen met dennen en loofbos.

Het gebied wordt gekenmerkt door landduintjes en had een roerige geschiedenis van afgravingen, stortplaatsen en illegale MotoCross. Vlak na de 2de Wereldoorlog was er vooral veel heide, nu zijn er daarvan nog maar schaarse resten te zien. Het terrein is een populair wandel, loop- en fietsgebied. Natuurpunt probeert hier langzaam natuurverbeteringen door te voeren, heide gedeeltelijk te herstellen en de exotische boomaanplant te vervangen door duurzame inheemse soorten.

Fietsen in en rond Ham?

Huur hier jouw fiets