menu

Hechtel-Eksel: Vakantiecentrum De Lage Kempen

Vakantiecentrum De Lage Kempen is gelegen tegenover Bosland, toegangspoort Pijnven, op een boogscheut van de fietsbeleving "Fietsen door de Bomen". Op het mooie grote zonneterras van het eetcafé kan je heerlijk tot rust komen in het groen na een mooie fietstocht. Je kan er ongeremd genieten van een heerlijke kop koffie, een koude verfrissing of lekkere lunch. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de aangrenzende speeltuin.

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Kiefhoekstraat 189, 3941 Hechtel-Eksel
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: 272
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren

Van 15 maart t.e.m. 15 oktober:
* maandag - zondag: 9u - 20u
Opgelet: op maandag en dinsdag is de receptie gesloten van 12u - 13u.
* geen fietsverhuur op 03/09

Goed om weten

Soorten fietsen

  • Bij dit afhaalpunt kan je, naast gewone stadsfietsen, ook een tandem huren. De picknickfiets kan je hier huren vanaf 1 april. En vanaf 5 juni zijn er ook elektrische fietsen beschikbaar.

Fiets ophalen

  • Op maandag en dinsdag: sleutel afhalen aan de receptie van het vakantiecentrum. Opgelet: de receptie is gesloten tussen 12 uur en 13 uur.
  • Woensdag tot en met zondag:
    • Tussen 9u en 10u: sleutel afhalen aan de receptie van het vakantiecentrum.
    • Vanaf 10u: sleutel afhalen in het eetcafé De Lage Kempen.

Fiets inleveren

  • Alle fietsen moeten ingeleverd worden vóór 21 uur.

Parking

  • Parking Bosland Pijnven, een grote gratis parking bevindt zich op 250 meter van het vakantiecentrum (Kiefhoekstraat 20).

Fietsen door de bomen

Over Hechtel-Eksel, Lommel, Pelt en Peer strekken zich eindeloze dennen- en loofbossen, helderblauwe meertjes, zandduinen, vruchtbare beekvalleien, vennen en graslanden uit. Dit gebied staat bekend als Bosland. Een topbestemming voor fietsers!

Dankzij de aanleg van een fietsbrug van ongeveer 700 meter lang door de bomen van het Pijnven in Bosland, kan je nu fietsen tussen de kruinen van de bomen. De brug, een dubbele cirkel met een diameter van 100 meter, stijgt heel geleidelijk tot een hoogte van 10 meter boven de grond om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad. Fietsen gebeurt in één richting om het veilig te houden. Op het fietspad kunnen twee fietsers comfortabel naast elkaar fietsen. En mocht je toch de bocht verkeerd inschatten, dan zorgt het net aan binnenkant van de steunpijlers letterlijk voor een vangnet. Kortom, een onvergetelijke rit en een uitzonderlijke totaalbeleving voor jong én oud! Fietsen door de bomen kan ter hoogte van knooppunt 272 aan het Pijnven, in Bosland, Hechtel-Eksel.

Fietslus: van Woestijn tot Water

Een vlakke fietstocht

Lengte: 38,2 km

Start: knooppunt 272

Gemeenten: Lommel, Balen en Hechtel-­Eksel

Op het menu: de Sahara, een prachtige zandvlakte met waterplassen, kanaal Bocholt-Herentals, de natuurparel Blauwe Kei, Pijnven, de Duitse Militaire Begraafplaats, het GlazenHuis, een centrum voor hedendaagse glaskunst.

272 - 255 - 264 - 265 - 229 - 224 - 547 - 260 - 267 - 268 - 266 - 275 - 272

Eetcafe De Lage Kempen

Op het terrein van het vakantiecentrum bevindt zich een gezellig eetcafe met lekkere maaltijden en streekbiertjes. Terwijl jij geniet op het zonneterras met zicht op de paardenrekken kunnen de kids zich uitleven in de speeltuin.

Fietslus: Fietsen door de Bomen in Bosland

Een vlakke fietstocht

Lengte: 34,3 km

Start: knooppunt 272

Gemeenten: Lommel en Hechtel-­Eksel

Op het menu: een tocht doorheen het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen, toont je het beste van Bosland. In de schaduw van de bomen fiets je richting Fietsen door de Bomen bij knooppunt 272, een unieke fietsbeleving die je meeneemt naar de toppen van de bomen. Onderweg breng je ook een bezoek aan de Duitse militaire begraafplaats van Lommel.

272 - 255 - 264 - 265 - 229 - 253 - 254 - 256 - 257 - 272

Ook zin om te fietsen door de bomen?

Reserveer tijdig jouw fiets.
Huur hier jouw fiets