menu

Hechtel-Eksel | Vakantiecentrum De Lage Kempen

Vakantiecentrum De Lage Kempen is gelegen tegenover Bosland, toegangspoort Pijnven, op een boogscheut van de fietsbeleving "Fietsen door de Bomen". Op het mooie grote zonneterras van het eetcafé kan je heerlijk tot rust komen in het groen na een mooie fietstocht. Je kan er ongeremd genieten van een heerlijke kop koffie, een koude verfrissing of lekkere lunch. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de aangrenzende speeltuin.

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Kiefhoekstraat 189, 3941 Hechtel-Eksel
Dichtstbijzijnde fietsknooppunten: 272 en 257
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren afhaalpunt

Van 15 maart t.e.m. 16 oktober:
● ma - zo: 09.00 - 20.00 u
● geen fietsverhuur op 16 september

Goed om weten

Aanbod

 • stadsfietsen met of zonder kinderzitje
 • kinderfietsen
 • elektrische fietsen
 • familiefiets
 • tandem
 • elektrische driewieler (vanaf 2 april)
 • elektrische scootmobiel (vanaf 2 april)
 • fietstassen


Fiets ophalen

Maandag en dinsdag:

 • sleutel afhalen aan de receptie van het vakantiecentrum.
 • opgelet: deze receptie is gesloten van 12u - 13u.

Woensdag tot en met zondag:

 • tussen 09.00 en 10.00 u: sleutel afhalen aan de receptie van het vakantiecentrum.
 • vanaf 10.00 u: sleutel afhalen in het eetcafé De Lage Kempen.

Let wel: huur je een elektrische fiets, dan dien je bij dit afhaalpunt een waarborg van € 5 cash per gehuurde e-bike te betalen. Deze ontvang je terug bij het inleveren van de fiets.


Fiets inleveren

Maart t.e.m. juni en september t.e.m. oktober

 • niet-elektrische fietsen: mogelijk tot 19.00 u
 • elektrische fietsen: mogelijk tot 19.00 u

Juli en augustus

 • niet-elektrische fietsen: mogelijk na sluitingstijd tot 21.00 u
 • elektrische fietsen: mogelijk tot sluitingstijd


Parking

Gratis parking op wandelafstand

 • Parking Bosland Pijnven, bevindt zich op 250 meter van het vakantiecentrum (Kiefhoekstraat 18).

Fietsen door de bomen

Over Hechtel-Eksel, Lommel, Pelt en Peer strekken zich eindeloze dennen- en loofbossen, helderblauwe meertjes, zandduinen, vruchtbare beekvalleien, vennen en graslanden uit. Dit gebied staat bekend als Bosland. Een topbestemming voor fietsers!

Dankzij de aanleg van een fietsbrug van ongeveer 700 meter lang door de bomen van het Pijnven in Bosland, kan je nu fietsen tussen de kruinen van de bomen. De brug, een dubbele cirkel met een diameter van 100 meter, stijgt heel geleidelijk tot een hoogte van 10 meter boven de grond om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad. Fietsen gebeurt in één richting om het veilig te houden. Op het fietspad kunnen twee fietsers comfortabel naast elkaar fietsen. En mocht je toch de bocht verkeerd inschatten, dan zorgt het net aan binnenkant van de steunpijlers letterlijk voor een vangnet. Kortom, een onvergetelijke rit en een uitzonderlijke totaalbeleving voor jong én oud! Fietsen door de bomen kan ter hoogte van knooppunt 272 aan het Pijnven, in Bosland, Hechtel-Eksel.

Fietslus: Fietsen door de Bomen in Bosland

Een vlakke fietstocht

Lengte: 34,3 km

Start: knooppunt 272

Gemeenten: Lommel en Hechtel-­Eksel

Op het menu: een tocht doorheen het grootste aaneengesloten bosgebied van Vlaanderen, toont je het beste van Bosland. In de schaduw van de bomen fiets je richting Fietsen door de Bomen bij knooppunt 272, een unieke fietsbeleving die je meeneemt naar de toppen van de bomen. Onderweg breng je ook een bezoek aan de Duitse militaire begraafplaats van Lommel.

272 - 255 - 264 - 265 - 229 - 253 - 254 - 256 - 257 - 272

Minder mobiel? Ook dan geniet je van het fietsroutenetwerk!

Vanaf 2 april kan je in dit afhaalpunt ook een elektrische driewieler of scootmobiel huren. Zo kan iedereen, ook minder mobiele mensen, genieten van de natuur in en rond Hechtel - Eksel.

Deze aangepaste modellen worden uitsluitend verhuurd aan minder mobiele mensen van 16 jaar of ouder. Voor andere gebruikers zijn er stadsfietsen, tandems, e-bikes, kinderfietsen en een familiefiets beschikbaar in dit afhaalpunt.

Belangrijk om weten bij het gebruik van deze aangepaste modellen:

De gebruiker dient kennis van de verkeersregels te hebben en zijn of haar cognitieve functies moeten voldoende zijn om deze hulpmiddelen te hanteren.

Enkel personen zonder verlamming kunnen de driewieler besturen. Voor de veiligheid is het belangrijk om stabiel te blijven. Met een schakelaar links op het stuur kan de fiets in drie verschillende ondersteuningsstanden gezet worden. De zeven versnellingen bedien je rechts op het stuur. De rem kan aan- of uitgezet worden door middel van een hendel, die zich in het midden op de stuurkolom bevindt. De zadelpen kan snel en eenvoudig versteld worden in hoogte op maat van de gebruiker. Actieradius: 45 km bij normaal gebruik.

Personen met een verlamming aan de onderste ledematen of personen met een eenzijdige verlamming kunnen gebruik maken van de scootmobiel. Opgelet: de bediening van de scootmobiel gebeurt steeds met rechts om vooruit te rijden en met links om achteruit te rijden. Mits goede mobiliteit links kan er vooruit geduwd worden met de linkerhendel maar dit is niet zo evident voor elke gebruiker. De stoel is verstelbaar in de diepte. Maximale snelheid: 15 km/uur - Actieradius: 45 km - Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg.

Pech onderweg?

Voor het aanbieden van deze aangepaste fiets en scootmobiel werken we samen met Hego Mobile, dé specialist op vlak van mobiliteitshulpmiddelen.

Heb je pech onderweg met de driewieler of scootmobiel? Bel dan meteen het depannage-nummer van ScootAssist. Het telefoonnummer vind je terug op de driewieler of scootmobiel. Zij zijn elke dag bereikbaar van 9 uur 's morgens tot 7 uur 's avonds, ook in het weekend én op feestdagen. In de maanden juli en augustus staan ze zelfs tot 21 uur paraat. ScootAssist doet geen herstellingen ter plaatse maar zal de gebruiker en het hulpmiddel terugbrengen naar het afhaalpunt in Hechtel-Eksel.

Opgelet: enkel de gebruiker van de driewieler of scootmobiel wordt teruggebracht naar het afhaalpunt. Het is niet mogelijk om zijn of haar gezelschap mee te transfereren. Voor pech met één van de andere fietstypes, neem je contact met de depannagedienst van Fietsparadijs Limburg. Dit nummer vind je terug op elke fiets.

Op zoek naar inspiratie voor een mooie fietstocht met de driewieler of scootmobiel?

We hebben voor jullie alvast een mooie fietslus van 20,8 km samengesteld die vertrekt vanuit het afhaalpunt in Hechtel-Eksel. Deze fietslus is perfect haalbaar met de actieradius van de scootmobiel en driewielfiets. Klik op onderstaande link voor de route met knooppunten. Je kan de route hier gratis downloaden.

Print de route af, kleef ze op het stuur van jouw fiets of scootmobiel en hopsa, weg ben je!

Download hier de route

Ook zin om te fietsen door de bomen?

Reserveer tijdig jouw fiets.
Huur hier jouw fiets

Eetcafe De Lage Kempen

Op het terrein van het vakantiecentrum bevindt zich een gezellig eetcafe met lekkere maaltijden en streekbiertjes. Terwijl jij geniet op het zonneterras met zicht op de paardenrekken kunnen de kids zich uitleven in de speeltuin.

Fietslus: van Woestijn tot Water

Een vlakke fietstocht

Lengte: 38,2 km

Start: knooppunt 272

Gemeenten: Lommel, Balen en Hechtel-­Eksel

Op het menu: de Sahara, een prachtige zandvlakte met waterplassen, kanaal Bocholt-Herentals, de natuurparel Blauwe Kei, Pijnven, de Duitse Militaire Begraafplaats, het GlazenHuis, een centrum voor hedendaagse glaskunst.

272 - 255 - 264 - 265 - 229 - 224 - 547 - 260 - 267 - 268 - 266 - 275 - 272