menu

Maasmechelen | Maasmechelen Village

De beste manier om Limburg te verkennen? Met de fiets, natuurlijk! Maasmechelen Village is daarbij een ideaal vertrekpunt. Vlak naast onze Village vind je het Nationaal Park Hoge Kempen, het enige Nationaal Park van België. Dankzij de schaduwrijke bossen is het hier aangenaam toeven. Op de fiets ga je helemaal op in deze prachtige omgeving van oneindig groen. Door de vele autovrije trajecten kom je hier helemaal tot rust. Of zin in een grensoverschrijdende fietstocht langs de Maas?

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Zetellaan 100, 3630 Maasmechelen
Dichtstbijzijnde fietsknooppunten: 56 en 60
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren afhaalpunt

Van 27 mei i t.e.m. 15 oktober:
● ma - zo: 10.00 - 19.00 u
● geen fietsverhuur op 21/06, 8/09 en 13/09

Goed om weten

Aanbod

  • stadsfietsen met of zonder kinderzitje
  • elektrische fietsen
  • fietstassen

Fiets ophalen

  • De sleutel van de fietsen kan je ophalen bij de Concierge Services aan de centrale ingang van de Village, tegenover Essentiel Antwerp.

Fiets inleveren

Alle fietsen dienen terug ingeleverd te worden vóór sluitingstijd: 19u00.

Parkeren

Gratis parking op wandelafstand:

  • Parking Maasmechelen Village

Maasmechelen Village

Een onvergetelijke winkelervaring in de open lucht. De meer dan 100 boetieks van 's werelds bekende merken in Maasmechelen Village zijn elke dag open, van maandag tot en met zondag. Je geniet er het hele jaar door van prijzen die tot 60% lager liggen dan de aanbevolen retailprijzen. Naast luxueus shoppen kan je op deze unieke winkelbestemming ook genieten van uitzonderlijke gastronomie in één van de vier restaurants. Gratis parking.

Meer info vind je hier op de website van Maasmechelen Village

Fietsen door de Heide

Fietsen door de Heide is een traject van 4 km dat de knooppunten 550 en 551 van het Limburgse fietsroutenetwerk verbindt. Deze unieke fietsroute, centraal gelegen in het Nationaal Park Hoge Kempen, loopt doorheen de Mechelse Heide, met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen.

Het traject is volledig autovrij. Een houten fietsbrug van 294 meter lang, 3,5 meter breed en 6,5 meter hoog geeft je het unieke gevoel van een houten rollercoaster. Dit is ook de langste fietsbeleving in Limburg tot nu. De brug is gemaakt van duurzaam hout en een betonnen rooster zodat er geen water kan blijven staan.

Bovenop de fietsbrug heb je een breed zicht op het Nationaal Park Hoge Kempen. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat. Een uitzonderlijke beleving die je zeker moet meemaken!

Op zoek naar een mooie fietsroute? Klik dan hieronder voor meer info over de fietslus "Paarse Pracht". Deze lus start vanaf fietsknooppunt 55, op 2,3 km fietsen vanaf knooppunt 56 aan Maasmechelen Village.

Beeld: © Kurt Vandeweerdt / Visit Limburg

Download hier de kaart met knooppunten van de fietsroute "Paarse Pracht".

Fietsen door het mooiste dorp en magisch Maastricht

Deze grensoverschrijdende fietslus van 64 km met enkele matige klimmetjes loodst je langs historische hoogtepunten. Zoals het middeleeuwse Oud-Rekem, dat in 2008 verkozen werd tot mooiste dorp van Vlaanderen, de 12de eeuwse waterburcht Pietersheim, de mergelgrotten van Kanne en het oude centrum van Maastricht. Je volgt de Maas langs de Internationale Maasfietsroute en veerpontjes brengen je naar de Nederlandse oever. Je kan deze lus starten vanaf fietsknooppunt 56 of 57, vlakbij Maasmechelen Village gelegen.

Download hier de kaart met knooppunten van deze fietsroute.

Zin om te fietsen door het Nationaal Park Hoge Kempen of langs de Maas?

Wij bieden je de ideale fietsen te huur aan.
Huur hier jouw fiets!