menu

Sint-Truiden: Fruit Valley Hof van Stayen

Hof van Stayen is een gesloten vierkantshoeve met kern uit de 17e eeuw, gelegen in de Haspengouwse fruitstreek in Sint-Truiden. Van hieruit kan je direct een prachtige bloesem- of fruitroute afleggen op het fietsroutenetwerk.

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Tiensesteenweg 229, 3800 Sint-Truiden
Dichtstbijzijnde fietsknooppunten: 188 en 135
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren

Van 15 maart t.e.m. 15 oktober:
* maandag - zondag: 8u30 tot 13u
* geen fietsverhuur op 20/04, 22/06, 24/08 en 03/09

Goed om weten

Soorten fietsen

  • Bij dit afhaalpunt kan je, naast gewone stadsfietsen, ook een tandem en elektrische fietsen huren.

Fietssleutels ophalen

  • De sleutels van de fietsen kan je afhalen aan de receptie van Hotel Hof van Stayen. Neem de 1ste grijze deur aan de rechterkant van het gebouw met vermelding ‘Entrance’.

Fiets inleveren

  • Alle niet-elektrische fietsen kunnen terug gebracht worden na sluitingstijd tot 20u30. Elektrische fietsen moeten binnen gebracht worden vóór 18 uur. De sleutels kan je achterlaten in het sleutelhuisje.

Parking

  • De bewaakte parking Stayen bevindt zich op 2 minuten loopafstand van het afhaalpunt.
    Voor GPS: Tiensesteenweg 168, 3800 Sint-Truiden ingeven. Je kan de parking inrijden naast de Decathlon. Aan Decathlon steek je de straat over om naar het afhaalpunt te gaan. Uitrijtickets van de parking zijn te verkrijgen aan de receptie aan €5/dag.

Haspengouw = fruit!

Van april tot oktober gonst het in Haspengouw van de fruitige activiteiten. Veilingen en stroopfabrikanten zetten de deuren open. Wijndomeinen en brouwerijen organiseren smakelijke rondleidingen. Fruitbedrijven nodigen je uit op plukdagen en nocturnes met vuurpotten. Op wijn- en fruitterrassen proef je van fruitige wijnen en heerlijke streekproducten.

Het ideale moment om te fietsen in Haspengouw? De bloesemperiode uiteraard!

Fietsparadijs Limburg

Bloesemmeter

April is de bloesemmaand in Haspengouw. Het ideale moment voor een prachtige fietstocht doorheen de gekleurde landschappen en langs boomgaarden boordevol geurende bloesems. Niemand weet exact wanneer de bloesem haar hoogtepunt zal bereiken. Volg vanaf eind maart de bloesemontwikkelingen op de bloesemmeter van toerisme Sint-Truiden. En, uiteraard ... reserveer tijdig de fietsen voor jouw fietsuitstap!

Bloesemmeter

Zin gekregen om Haspengouw per fiets te verkennen?

Huur hier jouw fiets!