menu

Sint-Truiden | Hotel Stayen

Stayen, voetbalgrandeur geblend met lekker eten en heerlijk ontspannen, en dat te midden van de Haspengouwse bloemenpracht. De Stayen site is jouw perfecte uitvalsbasis om een prachtige bloesem- of fruitroute af te leggen op het fietsroutenetwerk. Of een gezellig weekendje weg? Start de avond met een aperitief in Café Du Soleil en schuif nadien de benen onder tafel in één van onze restaurants. Liever iets anders? Bezoek dan onze winkels of neem een kijkje aan het voetbalveld. Stayen, hier kan het allemaal! Kom tot rust in het Limburgse Toscane.

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Tiensesteenweg 168, 3800 Sint-Truiden
Dichtstbijzijnde fietsknooppunten: 188 en 135
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren afhaalpunt

Van 15 maart t.e.m. 30 september:
● ma - zo: 08.30 - 13.00 u
● geen fietsverhuur op 8/09

Goed om weten

Aanbod

  • stadsfietsen met of zonder kinderzitje
  • elektrische fietsen
  • tandem (beschikbaar t.e.m. 21/05)
  • fietstassen

Fiets ophalen

  • De fietssleutel kan je afhalen aan de receptie van Hotel Stayen. De fietsen zelf kan je 200 m verder in de fietsenstalling aan het Hotel Hof van Stayen oppikken. Je ontvangt alle informatie aan de receptie van Hotel Stayen.

Fiets inleveren

Maart t.e.m. juni en september

  • niet-elektrische fietsen: mogelijk na sluitingstijd tot 19.00 u
  • elektrische fietsen: mogelijk na sluitingstijd tot 18.00 u

Juli en augustus

  • niet-elektrische fietsen: mogelijk na sluitingstijd tot 21.00 u
  • elektrische fietsen: mogelijk na sluitingstijd tot 21.00 u

Sleutels kan je achterlaten in het sleutelhuisje.

Parking

Betaalparking:

  • Parking Stayen, Tiensesteenweg 168

Let wel: de hotelparking van Hof van Stayen is exclusief voor hotelgasten.

Bloesemmeter

April is de bloesemmaand in Haspengouw. Het ideale moment voor een prachtige fietstocht doorheen de gekleurde landschappen en langs boomgaarden boordevol geurende bloesems. Niemand weet exact wanneer de bloesem haar hoogtepunt zal bereiken. Volg vanaf eind maart de bloesemontwikkelingen op de bloesemmeter van toerisme Sint-Truiden. En, uiteraard ... reserveer tijdig de fietsen voor jouw fietsuitstap!

Bloesemmeter

Haspengouw = fruit!

Van april tot oktober gonst het in Haspengouw van de fruitige activiteiten. Veilingen en stroopfabrikanten zetten de deuren open. Wijndomeinen en brouwerijen organiseren smakelijke rondleidingen. Fruitbedrijven nodigen je uit op plukdagen en nocturnes met vuurpotten. Op wijn- en fruitterrassen proef je van fruitige wijnen en heerlijke streekproducten.

De mooiste picknickplekjes in en rond Sint-Truiden

De ene picknickparel biedt een prachtig uitzicht over een verborgen vallei, de ander bevindt zich midden in een fruitige boomgaard. De Toeristische Dienst van Sint-Truiden bundelde 20 prachtige picknickplaatsen op een handige fietskaart. Op de kaart vind je ook heel wat horeca-zaken bij wie je via een QR-code een picknickmand, gevuld met lekkers uit Haspengouw, kan bestellen en laten leveren.

Download hier de fietskaart met de picknickplekjes

Zin gekregen om Haspengouw per fiets te verkennen?

Huur hier jouw fiets!