menu

Minder mobiel? Ook dan kan je genieten van het Limburgse fietsroutenetwerk!

Ben jij of is iemand van jouw familie minder mobiel?

Dan hebben we ook voor jullie een oplossing! In ons afhaalpunt Genk - Bokrijk kan je ook een elektrische driewieler of scootmobiel huren. Zo kan iedereen, ook minder mobiele mensen, genieten van een ontspannende of sportieve uitstap.

Deze aangepaste modellen worden uitsluitend verhuurd aan minder mobiele mensen van 16 jaar of ouder. Voor andere gebruikers zijn er stadsfietsen, kinderfietsen, familiefietsen, tandems en e-bikes beschikbaar in dit afhaalpunt.

Belangrijk om weten bij het gebruik van deze aangepaste modellen:

De gebruiker dient kennis van de verkeersregels te hebben en zijn of haar cognitieve functies moeten voldoende zijn om deze hulpmiddelen te hanteren.

Enkel personen zonder verlamming kunnen de driewieler besturen. Voor de veiligheid is het belangrijk om stabiel te blijven. Met een schakelaar links op het stuur kan de fiets in drie verschillende ondersteuningsstanden gezet worden. De zeven versnellingen bedien je rechts op het stuur. De rem kan aan- of uitgezet worden door middel van een hendel, die zich in het midden op de stuurkolom bevindt. De zadelpen kan snel en eenvoudig versteld worden in hoogte op maat van de gebruiker. Actieradius: 45 km bij normaal gebruik.

Personen met een verlamming aan de onderste ledematen of personen met een eenzijdige verlamming kunnen gebruik maken van de scootmobiel. Opgelet: de bediening van de scootmobiel gebeurt steeds met rechts om vooruit te rijden en met links om achteruit te rijden. Mits goede mobiliteit links kan er vooruit geduwd worden met de linkerhendel maar dit is niet zo evident voor elke gebruiker. De stoel is verstelbaar in de diepte. Maximale snelheid: 15 km/uur - Actieradius: 45 km - Maximaal gebruikersgewicht: 150 kg.

Pech onderweg?

Voor het aanbieden van deze aangepaste fiets en scootmobiel werken we samen met Hego Mobile, dé specialist op vlak van mobiliteitshulpmiddelen.

Heb je pech onderweg met de driewieler of scootmobiel? Bel dan meteen het depannage-nummer van ScootAssist. Het telefoonnummer vind je terug op de driewieler of scootmobiel. Zij zijn elke dag bereikbaar van 9 's morgens tot 7 uur 's avonds, ook in het weekend én op feestdagen. In de maanden juli en augustus staan ze zelfs tot 21 uur paraat. ScootAssist doet geen herstellingen ter plaatse maar zal de gebruiker en het hulpmiddel terugbrengen naar het afhaalpunt van vertrek.

Opgelet: enkel de gebruiker van de driewieler of scootmobiel wordt teruggebracht naar het afhaalpunt. Het is niet mogelijk om zijn of haar gezelschap mee te transfereren. Voor pech met één van de andere fietstypes, neem je contact met de depannagedienst van Fietsparadijs Limburg. Dit nummer vind je terug op elke fiets.