Cookies zorgen ervoor dat jouw bezoek aan de website vlotter verloopt. Geen probleem voor jou? 
Verder surfen!
menu

Sint-Truiden - fietspunt

Het zuiden van Limburg is dé fruitkorf van België. Al eeuwen levert de vruchtbare grond de lekkerste appels, peren, kersen, aardbeien en wijnen op. De adel en clerus verrijkten het glooiende landschap met indrukwekkende abdijen, kastelen en kerken. Sint-Truiden – zesde monumentenstad van Vlaanderen – en gravenstad Borgloon zijn ideale startplekken voor een fiets- of wandeltocht door dit pittige landschap.

Mijn fiets huren bekijk alle locaties

Praktisch

Adresgegevens

Stationsplein 65, 3800 Sint Truiden

Openingsuren

Van 15 maart tot 15 oktober
Ma - Vrij: 07u - 19u
Za - zon- en feestdagen: 09u - 17u
Alle gewone fietsen kunnen na sluitingstijd ingeleverd worden. Elektrische fietsen moeten voor 17u ingeleverd worden.

Haspengouw = fruit!

Van april tot oktober gonst het in Haspengouw van de fruitige activiteiten. Veilingen en stroopfabrikanten zetten de deuren open. Wijndomeinen en brouwerijen organiseren smakelijke rondleidingen. Fruitbedrijven nodigen je uit op plukdagen en nocturnes met vuurpotten. Op wijn- en fruitterrassen proef je van fruitige wijnen en heerlijke streekproducten.

Het ideale moment om te fietsen in Haspengouw? De bloesemperiode uiteraard!

Fietsparadijslimburg

Bloesemmeter

De bloesem staat voor de deur !

Bloesemmeter

De parel van Haspengouw

Van Bloesem tot Oogst

Sint-Truiden:

Sint-Truiden, het kloppend hart van de fruitstreek, maakt je op slag verliefd op Haspengouw! Heerlijk geurende boomgaarden tijdens een bloesemwandeling, een gezellige bedrijvigheid en smullen van zelf geplukt fruit tijdens de oogst. Fruitbedrijven dragen hun steentje bij tot dit gelukzalig gevoel. Pluk de dag in Haspengouw. Naar Sint-Truiden blijf je terugkomen.

Tussen bloemens en fruit:

Verken de fruitstreek met de bloesembus of laat je leiden langs prachtig bewegwijzerde wandel en fietsroutes. Combineer je uitstap met een bezoek aan één van de fruitbedrijven of fruitveiling. Kom en beleef de lente en haar bloesempracht tijdens de bloesemzegening.

Haspengouw