menu

Borgloon | Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek

Borgloon staat bekend om zijn kunst in het glooiend landschap. Momenteel zijn negen unieke kunstwerken te bewonderen waaronder het doorkijkkerkje. Dit is volgens de Britse krant The Guardian het mooiste plekje van België!

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Stationsplein 8 (Parking 5) , 3840 Borgloon
Dichtstbijzijnde fietsknooppunten: 152 en 136
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren afhaalpunt

Van 15 maart t.e.m. 15 oktober:
● ma - zo: 10.00 - 17.00 u

Goed om weten

Aanbod

  • stadsfietsen met of zonder kinderzitje
  • kinderfietsen
  • elektrische fietsen
  • fietstassen

Fiets ophalen

De fietssleutels kan je afhalen bij het toeristisch onthaal, gelegen achteraan parking 5 op het Stationsplein.

Fiets inleveren

  • niet-elektrische fietsen: mogelijk na sluitingstijd tot 21.00 u
  • elektrische fietsen: mogelijk tot sluitingstijd: 17.00 u

Parking

Gratis parking op wandelafstand:

  • Parking 5: Stationsplein 8

Opgelet: Er zijn momenteel werken op het Stationsplein. Er kan enkel geparkeerd worden op het Loons Plein (Stationsstraat 54) aan de achterkant van de Stroopfabriek.

Zin in een fietstocht door het glooiende landschap van Borgloon?

Onderweg kan je negen spraakmakende kunstwerken bezoeken. Stuk voor stuk pareltjes verborgen in de open ruimte.

Eén van de blikvangers is de doorkijkkerk van het Belgische architectenduo Gijs Van Vaerenbergh (Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh). Reading between the Lines is 10 meter hoog en bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Loons kerkje. De constructie weegt maar liefst 30 ton. De speciale constructiewijze zorgt ervoor dat het landschap altijd zichtbaar blijft doorheen de kerk, zowel van op afstand als van dichtbij. De kerk is hierdoor wel aanwezig, maar ook afwezig in het landschap.

Vraag de gratis routekaart bij Visit Borgloon in het afhaalpunt.

Overtuigd van een fietstrip in Borgloon?

Wij bieden je de ideale fietsen te huur aan.
Huur hier jouw fiets

Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek

In het belevingscentrum ontdek je het verhaal van de Loonse Stroop. Een zwevend looppad voert je naar de voormalige stroopkamer en het belevingscentrum. Onderweg bezoek je de stroopproductie. Het interactieve parcours vertelt je alles over het Haspengouwse fruit en de verwerking ervan.

Deze unieke industrieel archeologische site herbergt tevens het toeristische onthaal. Hier kan je na je bezoek terecht om je smaakpapillen te verwennen. Kom langs in de streekproductenshop, inspiratie in overvloed om zelf in je eigen keuken aan de slag te gaan.

Voor de kids

Het fruitbelevingscentrum leent zich uitstekend voor een bezoek met kinderen. Bij aankomst pikken ze een brochure op. Op het parcours zijn er opdrachten, speciaal ontwikkeld voor een jong publiek. Spelenderwijs maken kinderen kennis met alles rond fruit en de verwerking ervan.

Een bezoek plannen?

Het is aan te raden om tijdens de bloesemperiode je bezoek vooraf te reserveren bij Visit Borgloon. Dat kan telefonisch via 012 67 36 53 of per e-mail naar toerisme@borgloon.be.

Het belevingscentrum is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken tussen 10 uur tot 17 uur. Gesloten op maandag met uitzondering van de schoolvakanties. Verkoop laatste ticket om 15u30. Het toeristisch onthaal met streekproductenshop is alle dagen open van 10 uur tot 17 uur.

Meer info over De Stroopfabriek vind je hier

Zin om te fietsen in Borgloon?

Reserveer dan vlug jouw huurfiets!
Huur hier jouw fiets