menu

Genk: C-mine

De combinatie van multiculturele stedelijkheid en groen maakt van Genk een unieke uitvalsbasis. Je eerst vergapen aan de imposante restanten van de mijnindustrie om te eindigen tussen de hoge bomen van het Nationaal Park.


Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

C-mine 10 bus 2, 3600 Genk
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: 73
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren

Van 15 maart t.e.m. 14 november:
* maandag (en feestdagen die op maandag vallen): 13u - 17u
* dinsdag - zondag (en op feest- en brugdagen): 10u - 17u
* geen fietsverhuur op 03/09

Goed om weten

Fietssleutels ophalen

  • Aan de balie van het bezoekersonthaal.

Fiets inleveren

  • Alle fietsen kunnen na sluitingstijd worden ingeleverd tot 21 uur.

Parking

  • Gratis parking op wandelafstand.

Genk de mijnindustrie

De combinatie van multiculturele stedelijkheid en groen maakt van Genk een unieke uitvalsbasis. Je eerst vergapen aan de imposante restanten van de mijnindustrie, om te eindigen tussen de hoge bomen van het Nationaal Park. Vanop C-mine kan je met de fiets Genk verkennen.

Fietsen van site tot site

Met deze handige kaart fiets je gemakkelijk van de binnenstad naar C-mine, van C-mine naar Kattevennen, … Op de kaart staan leuke picknickplekjes, fietsvriendelijke logies en bezienswaardigheden duidelijk aangestipt.

Gratis verkrijgbaar bij C-mine bezoekersonthaal.

Nieuwe fietsbeleving: Fietsen door de Heide

Fietsen door de Heide is een traject van 4 km dat de knooppunten 550 en 551 van het Limburgse fietsroutenetwerk verbindt. Deze nieuwe fietsroute, centraal gelegen in het Nationaal Park Hoge Kempen, loopt doorheen de Mechelse Heide, met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen.

Het traject is volledig autovrij. Een houten fietsbrug van 294 meter lang, 3,5 meter breed en 6,5 meter hoog geeft je het unieke gevoel van een houten rollercoaster. Dit is ook de langste fietsbeleving in Limburg tot nu. De brug is gemaakt van duurzaam hout en een betonnen rooster zodat er geen water kan blijven staan. Bovenop de fietsbrug heb je een breed zicht op het Nationaal Park Hoge Kempen. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat. Een uitzonderlijke beleving die je zeker moet meemaken!

Op zoek naar een mooie fietsroute? Klik dan hieronder voor meer info over de combinatiefietsroute Fietsen door het Water (FDHW) en Fietsen door de Heide (FDDH). Deze lus kan je starten vanaf het afhaalpunt C-mine in Genk.

Foto: © Kurt Vandeweerdt / Visit Limburg

Download hier de kaart met knooppunten van de combinatiefietsroute FDHW en FDDH!

Overtuigd van een fietstrip in Genk?

Wij bieden je de ideale fietsen te huur aan.
Huur jouw fiets

FietsLus

Hedendaags Mijnverleden

73 - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73