menu

Genk | C-mine

De combinatie van multiculturele stedelijkheid en groen maakt van Genk een unieke uitvalsbasis. Je eerst vergapen aan de imposante restanten van de mijnindustrie om te eindigen tussen de hoge bomen van het Nationaal Park.


Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

C-mine 10 bus 2, 3600 Genk
Dichtstbijzijnde fietsknooppunten: 73 en 72
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren afhaalpunt

Van 15 maart t.e.m. 3 november:
● ma (en feestdagen die op maandag vallen): 13.00 - 17.00 u
● di - zo (en op feest- en brugdagen): 10.00 - 17.00 u

Goed om weten

Aanbod

  • stadsfietsen met of zonder kinderzitje
  • elektrische fietsen
  • fietstassen

Fiets ophalen

  • De fietssleutels kan je ophalen aan de balie van het bezoekersonthaal.

Fiets inleveren

  • mogelijk na sluitingstijd tot 18.30 u

Parking

Gratis parking op wandelafstand:

  • C-mine parking 1 (overdekt)
  • C-mine parking 2 & 3

Genk de mijnindustrie

De combinatie van multiculturele stedelijkheid en groen maakt van Genk een unieke uitvalsbasis. Je eerst vergapen aan de imposante restanten van de mijnindustrie, om te eindigen tussen de hoge bomen van het Nationaal Park. Vanop C-mine kan je met de fiets Genk verkennen.

Gratis fietskaart "Fietstour Genk" met 4 fietslussen

Deze tour brengt je naar de mooiste plekjes in Genk en leert je de Genkse vakmannen & -vrouwen kennen. Kies uit de lus van 22 km, 39,5 km, 40,5 km of 50 km. Voor ieder wat wils! Download hieronder de kaart. Of vraag naar een gratis papieren exemplaar bij C-mine bezoekersonthaal (zolang de voorraad strekt).

Download hier de fietskaart Fietstour Genk

FietsLus

Hedendaags Mijnverleden

73 - 548 - 74 - 79 - 71 - 92 - 91 - 243 - 98 - 82 - 560 - 249 - 72 - 73

Fietsbeleving: Fietsen door de Heide

Fietsen door de Heide is een traject van 4 km dat de knooppunten 550 en 551 van het Limburgse fietsroutenetwerk verbindt. Deze fietsroute, centraal gelegen in het Nationaal Park Hoge Kempen, loopt doorheen de Mechelse Heide, met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen.

Het traject is volledig autovrij. Een houten fietsbrug van 294 meter lang, 3,5 meter breed en 6,5 meter hoog geeft je het unieke gevoel van een houten rollercoaster. Dit is ook de langste fietsbeleving in Limburg tot nu. De brug is gemaakt van duurzaam hout en een betonnen rooster zodat er geen water kan blijven staan. Bovenop de fietsbrug heb je een breed zicht op het Nationaal Park Hoge Kempen. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat. Een uitzonderlijke beleving die je zeker moet meemaken!

Op zoek naar een mooie fietsroute? Klik dan hieronder voor meer info over de combinatiefietsroute Fietsen door het Water (FDHW) en Fietsen door de Heide (FDDH). Deze lus kan je starten vanaf het afhaalpunt C-mine in Genk.

Foto: © Kurt Vandeweerdt / Visit Limburg

Download hier de kaart met knooppunten van de combinatiefietsroute FDHW en FDDH!

Overtuigd van een fietstrip in Genk?

Wij bieden je de ideale fietsen te huur aan.
Huur jouw fiets