menu

Lommel: De Soeverein

Het zand tussen je tenen voelen in de Lommelse Sahara, glasblazers live aan het werk zien in GlazenHuis, en fietsen of wandelen in de avontuurlijke bossen van Bosland. Nadien wat shoppen, en gezellig iets eten en drinken in het fijne stadscentrum? In Lommel kan het allemaal.

Laat je op www.visitlommel.be inspireren en je krijgt gegarandeerd goesting in een stedentrip!

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: 224
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren

Van 15 maart t.e.m. 14 november:
* maandag - vrijdag: 8u - 18u
* zaterdag, zondag en feestdagen: 9u - 18u
* geen fietsverhuur op 03/09.

Goed om weten

Soorten fietsen en waar ophalen

  • Op dit afhaalpunt zijn er, naast de gewone stadsfietsen ook een tandem en een picknickfiets beschikbaar. Vanaf 5 juni kan je er ook elektrische fietsen huren.
  • Sleutel afhalen aan de balie van de daginkom van de sporthal De Soeverein

Fietsen inleveren

  • Alle fietsen moeten ingeleverd worden voor 18 uur.

Parking

  • Gratis parking op wandelafstand.


Alles bereikbaar op wandel- of fietsafstand

Benieuwd hoe de Lommelse Sahara en omgeving er vanuit de lucht uitziet? Dat kan je met eigen ogen ontdekken vanaf een 30 meter hoge uitkijktoren. De indrukwekkende constructie beschikt over drie platforms die je een wijde blik op de omgeving bieden.

Op de uitkijk

Fietslustip: De ple'zand'ste fietsroute

In Lommel geniet je van het prachtige landschap. Fiets van eindeloze zandvlaktes en duinen naar een oase van waterplassen en geurende naaldbomen. Hier kom je helemaal tot rust.

Lengte: 16 km
Startpunt: knooppunt 224
Op het menu: Sahara, voetgangersbrug, Kanaal Bocholt - Herentals

FIETSLUS: 224 - 230 - 231 - 546 - 232 - 260 - 547 - 224

Het GlazenHuis

Het GlazenHuis met zijn indrukwekkende glazen toren belicht de glaskunst in al haar facetten via tentoonstellingen, workshops en demonstraties glasblazen en glasgieten. Blaas zelf je glas in het glasatelier of koop een uniek handgeblazen glaskunstwerk in de Glasshop.

Wil jij Lommel bezoeken?

Wij bieden je de ideale fietsen te huur aan.
Huur hier jouw fiets.

Het militaire verleden

De Duitse Militaire Begraafplaats in Lommel is het grootste Europese soldatenkerkhof met Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, buiten Duitsland.

Fietsen door de Bomen

Over Hechtel-Eksel, Lommel, Pelt en Peer strekken zich eindeloze dennen- en loofbossen, helderblauwe meertjes, zandduinen, vruchtbare beekvalleien, vennen en graslanden uit. Dit gebied staat bekend als Bosland. Een topbestemming voor fietsers!

Dankzij de aanleg van een fietsbrug van ongeveer 700 meter lang door de bomen van het Pijnven in Bosland, kan je nu fietsen tussen de kruinen van de bomen. De brug, een dubbele cirkel met een diameter van 100 meter, stijgt heel geleidelijk tot een hoogte van 10 meter boven de grond om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad. Fietsen gebeurt in één richting om het veilig te houden. Op het fietspad kunnen twee fietsers comfortabel naast elkaar fietsen. En mocht je toch de bocht verkeerd inschatten, dan zorgt het net aan binnenkant van de steunpijlers letterlijk voor een vangnet. Kortom, een onvergetelijke rit en een uitzonderlijke totaalbeleving voor jong én oud! Fietsen door de bomen kan ter hoogte van knooppunt 272 aan het Pijnven in Bosland. Knooppunt 272 bevindt zich op 14 km van knooppunt 224 in Lommel.

Fietslus: Fietsen door de Bomen vanuit Lommel

Tipsvoorfietsers.be maakte een gids waarmee je vanuit elke Boslandgemeente kan vertrekken voor een boeiende fietstocht door het mooie Boslandgebied met als hoogtepunt de unieke beleving 'Fietsen door de Bomen'.

Download hier de fietsgids!

Zin om te fietsen door de bomen?

Reserveer je fiets online. Op de dag van je uitstap staat jouw trapper vertrekkensklaar bij De Soeverein in Lommel.
Huur hier jouw fiets!