menu

Lommel | De Soeverein

Voel het zand tussen je tenen in de Lommelse Sahara, zie de glasblazers van GlazenHuis live aan het werk of fiets of wandel door de avontuurlijke bossen van Bosland. Ga shoppen in de winkelstraat en sluit af met een gezellig hapje en drankje bij de Lommelse horeca.

Nog meer Lommelse inspiratie? Ga naar www.visitlommel.be !

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Sportveldenstraat 10, 3920 Lommel
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: 224
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren afhaalpunt

Van 15 maart t.e.m. 30 september:
● ma - vr: 08.00 - 20.00 u
● za- zo- en feestdagen: 09.00 - 20.00 u
● geen fietsverhuur op 3/05, 28/06, 6/09 & 8/09.

Goed om weten

Aanbod

 • stadsfietsen met of zonder kinderzitje
 • kinderfietsen
 • tandem
 • elektrische fietsen
 • fietstassen

Fiets ophalen

 • De fietssleutel kan je afhalen aan de onthaalbalie Sportdienst in de sporthal De Soeverein.

Fietsen inleveren

Maart t.e.m. juni en september

 • niet-elektrische fietsen: mogelijk tot 19.00 u
 • elektrische fietsen: mogelijk tot 19.00 u

Juli en augustus

 • niet-elektrische fietsen: mogelijk na sluitingstijd tot 21.00 u
 • elektrische fietsen: mogelijk tot sluitingstijd: 20.00 u

Parking

Gratis parking op wandelafstand:

 • Parking sporthal De Soeverein

Alles bereikbaar op wandel- of fietsafstand

Benieuwd hoe de Lommelse Sahara er vanuit de lucht uitziet? Ontdek het met je eigen ogen! En dit vanaf een 30 meter hoge uitkijktoren. De indrukwekkende constructie beschikt over 3 platforms die je een wijde blik op de omgeving bieden.

Op de uitkijk

Kindvriendelijke fietslus

Kom helemaal tot rust in het prachtige Lommelse landschap. Fiets van eindeloze zandvlaktes en duinen, naar een oase van waterplassen en geurende naaldbomen. Je passeert ook meerdere picknickbanken met vuilbak. Deze leuke fietsroute is ook volledig op kindermaat: eentje die niet te lang is, waar op tijd gestopt kan worden voor een sanitaire pauze, om iets te drinken, om kleine hongertjes te stillen, om te ravotten in het speelbos, ...!

Lengte: 16,5 km
Startpunt: knooppunt 224
Op het menu: Lommelse Sahara, voetgangersbrug, Kanaal Bocholt - Herentals, speelbos

FIETSLUS: 224 - 230 - 231 - 232 - 260 - 224

GlazenHuis

Laat je verbluffen door een knap staaltje glasheldere architectuur én beklim het hoogtepunt van het museum. De glazen kegel van 30 meter torent boven Lommel uit en verandert 's avonds in een kleurrijk lichtspektakel. Op zoek naar een glazen souvenir? Blaas er zelf een tijdens één van de workshops of koop een uniek handgeblazen glaskunstwerk in de Glasshop.

Wil jij Lommel te fiets bezoeken?

Wij bieden je de ideale fietsen te huur aan.
Huur hier jouw fiets.

Het militaire verleden

De Duitse Militaire Begraafplaats in Lommel is het grootste Europese soldatenkerkhof met Duitse soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, buiten Duitsland.

Fietsen door de Bomen

Over Hechtel-Eksel, Lommel, Pelt en Peer strekken zich eindeloze dennen- en loofbossen, helderblauwe meertjes, zandduinen, vruchtbare beekvalleien, vennen en graslanden uit. Dit gebied staat bekend als Bosland. Een topbestemming voor fietsers!

Dankzij de aanleg van een fietsbrug van ongeveer 700 meter lang door de bomen van het Pijnven in Bosland, kan je fietsen tussen de kruinen van de bomen. De brug, een dubbele cirkel met een diameter van 100 meter, stijgt heel geleidelijk tot een hoogte van 10 meter boven de grond om dan weer te dalen met dezelfde hellingsgraad. Fietsen gebeurt in één richting om het veilig te houden. Op het fietspad kunnen twee fietsers comfortabel naast elkaar fietsen. En mocht je toch de bocht verkeerd inschatten, dan zorgt het net aan binnenkant van de steunpijlers letterlijk voor een vangnet. Kortom, een onvergetelijke rit en een uitzonderlijke totaalbeleving voor jong én oud! Fietsen door de bomen kan ter hoogte van knooppunt 272 aan het Pijnven in Bosland. Knooppunt 272 bevindt zich op 14 km van knooppunt 224 in Lommel.

Zin om te fietsen door de bomen?

Reserveer je fiets online. Op de dag van je uitstap staat jouw trapper vertrekkensklaar bij De Soeverein in Lommel.
Huur hier jouw fiets!