menu

Zutendaal: Lieteberg - Blotevoetenpad

Van bij de start fiets je hier in geen tijd in het Nationaal Park Hoge Kempen waar je sinds deze zomer kan genieten van de unieke fietsbeleving "Fietsen door de Heide". Op het blotevoetenpad in Lieteberg krijg je weer voeling met de natuur en in Entomopolis ontdek je de wereld van kriebelende beestjes.

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Stalkerweg z/n, 3690 Zutendaal
Dichtstbijzijnde fietsknooppunten: 64 en 251
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren

Van 1 april t.e.m. 15 oktober:
* maandag - zondag: 9u - 19u
* geen fietsverhuur op 20/07, 01/09 en 03/09.

Goed om weten

Soorten fietsen

Bij dit afhaalpunt kan je, naast gewone stadsfietsen, ook een tandem en elektrische fietsen huren.

Fietssleutel ophalen

Aan het onthaal van het Bezoekerscentrum Lieteberg.

Fiets inleveren

Elektrische fietsen moeten ingeleverd worden voor 18u30.

Alle niet-elektrische fietsen kunnen na sluitingstijd ingeleverd worden tot 21 uur.

Parkeren

Gratis parkeren op wandelafstand.


Bezoekerscentrum Lieteberg: trek je schoenen uit en word helemaal één met de natuur

Ontdek een uniek stuk natuur op de kruising van drie regio's. In Lieteberg zijn zowel de Kempen, het Maasland als Haspengouw nooit ver weg. Hier geniet je van rust en stilte, én kan je het onovertroffen gevoel van het blootsvoets wandelen ervaren.

Hang je schoenen aan de haak voor een wandeling doorheen water en modder, klim en klauter over hellingen en heuvels. Leef en beleef met familie of vrienden.

Uitgewandeld? Blaas even uit op ons mooie grasterras met een verfrissend drankje en een lekker stuk Limburgse vlaai. Spring op een van onze handige huurfietsen en maak een fietstocht in de omgeving. Wist je dat 'Fietsen door de heide' slechts een kwartiertje fietsen is vanuit Lieteberg?

Elke dag hartelijk welkom in Lieteberg!

Nieuwe fietsbeleving: Fietsen door de Heide

Fietsen door de Heide is een traject van 4 km dat de knooppunten 550 en 551 van het Limburgse fietsroutenetwerk verbindt. Deze nieuwe fietsroute, centraal gelegen in het Nationaal Park Hoge Kempen, loopt doorheen de Mechelse Heide, met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen.

Het traject is volledig autovrij. Een houten fietsbrug van 294 meter lang, 3,5 meter breed en 6,5 meter hoog geeft je het unieke gevoel van een houten rollercoaster. Dit is ook de langste fietsbeleving in Limburg tot nu. De brug is gemaakt van duurzaam hout en een betonnen rooster zodat er geen water kan blijven staan. Bovenop de fietsbrug heb je een breed zicht op het Nationaal Park Hoge Kempen. In de verte grazen paarden en hebben veel diersoorten hun natuurlijke habitat. Een uitzonderlijke beleving die je zeker moet meemaken!

Op zoek naar een mooie fietsroute? Klik dan hieronder voor meer info over de fietslus "Langs heide en weidse vergezichten". Deze lus kan je starten vanaf het afhaalpunt Lieteberg-Blotevoetenpad in Zutendaal.

Beeld: © Kurt Vandeweerdt / Visit Limburg

Download hier de knooppunten van de fietsroute "Langs heide en weidse vergezichten".

Op safari in Entomopolis

Wist je dat je ook in België op safari kan gaan? Overal rondom ons zitten insecten met vaak een verborgen levenswijze.

Maak kennis met de wondere wereld van de insecten tijdens een bezoek aan het insectenmuseum Entomopolis en ga op zoek naar fluwelen pareltjes in onze vlinderkoepel.

Zin om het Nationaal Park Hoge Kempen met de fiets te doorkruisen?

Bekijk dan meteen welke fiets(en) je kan huren.
Huur hier jouw fiets!

Het groenste snoepje

Zutendaal is 'het groenste snoepje van Vlaanderen'. Een titel die deze bosrijke gemeente ten volle verdient. Ontdek pareltjes in het groen zoals het stiltegebied Zwarteput of Papendaalheide of laat je verrassen door kleine monumenten en plassen van voormalige grindwinningen.