menu

Wij geven kansen aan mensen, goederen en grondstoffen.

Over ons

Wij geloven in een betere en duurzame samenleving met een maximaal hergebruik van goederen en grondstoffen, een samenleving waar iedereen een job kan uitoefenen die bij zijn talenten past, waar iedereen financieel onafhankelijk is en waar we resoluut kiezen voor duurzame mobiliteit.

Fietsparadijslimburg.be is een initiatief van De Springplank vzw. Wij zijn een maatwerkbedrijf: onze kerntaak bestaat erin werk en ondersteuning op maat te bieden aan mensen die moeilijk een job vinden op de gewone arbeidsmarkt. Langdurig werklozen, laaggeschoolden, leefloners, arbeidszorgmedewerkers, taakgestraften en vrijwilligers krijgen een job rekening houdend met hun talenten waar ze nieuwe vaardigheden en attitudes aanleren om daarna te kunnen doorstromen naar het reguliere arbeidscircuit.

Door een fiets te huren bij ons, geniet je niet alleen van duurzame uitstap, maar geef je ook kansen aan mensen!

Huur jouw fiets!

Een grote familie

Naast verhuur van fietsen, is De Springplank vzw ook actief in andere domeinen. En dit om zoveel mogelijk mensen die niet op de gewone arbeidsmarkt terecht kunnen, de kans te geven om een job uit te oefenen die bij hun talenten past. In alles wat we bij De Springplank vzw doen staan de kernwoorden sociaal, lokaal, ecologisch en duurzaam centraal.

Bij onze Kringloopwinkels Okazi in Hasselt en Sint-Truiden kan iedereen terecht die op zoek is naar betaalbare en unieke tweedehands spullen: kwaliteitsvolle huisraad, decoratie, meubels, kleding, speelgoed, boeken, multimedia … Meer info op: www.okazi.be

In het Flagbagatelier in Hasselt maken we van afgedankte vlaggen en zeilen nieuwe tassen en accessoires, zoals fietstassen, Ipad- en laptophoezen, toilettassen, herbruikbare winkeltassen, schoudertassen, handtassen, ... Bij Flagbag worden grondstoffen gerecycleerd die anders integraal op de afvalberg terecht zouden komen. Meer info op www.flagbag.be

Hendrikshuis is een trendy conceptstore in het centrum van Hasselt met vintage en duurzame (tweedehands) kleding, accessoires, decoratie, unieke stukken en hebbedingen van lokale ontwerpers. Ook onze flagbagproducten worden verkocht bij Hendrikshuis. Meer info op www.hendrikshuis.be

In ons fietsatelier van Velovisie in Hasselt worden bedrijfsfietsen gemonteerd en gepersonaliseerd. Onze fietstechniekers zorgen ook voor het onderhoud van deze bedrijfsfietsen. Daarnaast assembleren zij fietsen voor bekende fietsfabrikanten en halen ze weesfietsen en fietswrakken op die ze recycleren of terug fietsklaar maken.

In onze fietspunten aan de stations van Hasselt, Genk en Sint-Truiden en op de Portavida Welzijnscampus in Genk plakken of vervangen ze jouw band, herstellen ze jouw licht of ketting, vervangen ze jouw remmen of stellen deze correct af ... zodat je veilig en reglementair thuis geraakt. Maar ook voor een nazicht, onderhoud en zelfs een fietswash kan je hier terecht! Meer info.

Meer info over De Springplank vzw?

Benieuwd naar onze visie en missie? En het verhaal van onze medewerkers?
Bekijk hier het laatste jaarverslag van De Springplank vzw!

Graag zelf Limburg ontdekken?

Reserveer je trapper online en haal hem af op één van onze afhaalpunten in Limburg.
Huur jouw fiets