menu

Wij geven kansen aan mensen, goederen en grondstoffen.

Over ons

Wij geloven in een betere en duurzame samenleving met een maximaal hergebruik van goederen en grondstoffen, een samenleving waar iedereen een job kan uitoefenen die bij zijn talenten past, waar iedereen financieel onafhankelijk is en waar we resoluut kiezen voor duurzame mobiliteit.

Fietsparadijslimburg.be is een initiatief van De Springplank vzw. Wij zijn een maatwerkbedrijf: onze kerntaak bestaat erin werk en ondersteuning op maat te bieden aan mensen die moeilijk een job vinden op de gewone arbeidsmarkt. Langdurig werklozen, laaggeschoolden, leefloners, arbeidszorgmedewerkers, taakgestraften en vrijwilligers krijgen een job rekening houdend met hun talenten waar ze nieuwe vaardigheden en attitudes aanleren om daarna te kunnen doorstromen naar het reguliere arbeidscircuit.

Door een fiets te huren bij ons, geniet je niet alleen van duurzame uitstap, maar geef je ook kansen aan mensen!

Huur jouw fiets!

Een grote familie

Naast verhuur van fietsen, is De Springplank vzw ook actief in andere domeinen. En dit om zoveel mogelijk mensen die niet op de gewone arbeidsmarkt terecht kunnen, de kans te geven om een job uit te oefenen die bij hun talenten past.

Bij onze Kringloopwinkels Okazi op de Sint-Truidersteenweg in Hasselt en in Sint-Truiden kan iedereen terecht die op zoek is naar betaalbare tweedehands spullen: kwaliteitsvolle huisraad, decoratie, meubels, kleding, speelgoed, boeken, multimedia … Okazi Boutique is gelegen op de Minderbroedersstraat in het centrum van Hasselt. Hier vind je, in een prachtige nostalgische setting, unieke pareltjes aan tweedehands kleding en accessoires, woondecoratie, boeken en LP’s aan betaalbare prijzen. Bij Okazi Boutique inspireren we je ook graag met originele ideeën hoe je met tweedehands spullen aan de slag kan in je interieur en garderobe. Meer info op: www.okazi.be

Wat voor bedrijven en organisaties vaak “afval” is, kan voor creatieve zielen een waardevolle grondstof zijn. Daarom stellen we bij Creazi in Hasselt deze afgedankte materialen ter beschikking van K(k)unstenaars, studenten, leerkrachten, … Op die manier kunnen we ook deze materialen redden van de afvalberg. Iedereen met creatieve honger is welkom bij Creazi. We vragen wel om je te registreren aan het onthaal. Meer info op: www.creazi.be

In ons fietsatelier van Velovisie in Hasselt worden bedrijfsfietsen gemonteerd en gepersonaliseerd. Onze fietstechniekers zorgen ook voor het onderhoud van deze bedrijfsfietsen. Daarnaast assembleren zij fietsen voor bekende fietsfabrikanten en halen ze weesfietsen en fietswrakken op die ze recycleren of terug fietsklaar maken. Meer info vind je hier.

In onze fietspunten aan de stations van Hasselt, Genk en Sint-Truiden en op de Portavida Welzijnscampus in Genk plakken of vervangen ze jouw band, herstellen ze jouw licht of ketting, vervangen ze jouw remmen of stellen deze correct af ... zodat je veilig en reglementair thuis geraakt. Maar ook voor een nazicht, onderhoud en zelfs een fietswash kan je hier terecht! Meer info vind je hier.

Meer info over De Springplank vzw?

Benieuwd naar onze visie en missie? En het verhaal van onze medewerkers?
Bekijk hier het laatste jaarverslag van De Springplank vzw!

Graag zelf Limburg ontdekken?

Reserveer je trapper online en haal hem af op één van onze afhaalpunten in Limburg.
Huur jouw fiets