menu

Wat met pech onderweg?

Pech onderweg... en wat nu?

Bel dan meteen naar het depannage-nummer. Dit telefoonnummer vind je terug op elke fiets. Je komt dan terecht bij de VAB. VAB stuurt een technieker ter plaatse om de huurder te depanneren. Deze service is niet alleen geldig in België, maar strekt zich ook uit tot fietstochten in Nederland en het Groothertogdom Luxemburg. Zelfs tot 50 km vanaf de Belgische grens, in Frankrijk en Duitsland zijn gewaarborgd in deze pechverhelping. De technieker van VAB tracht de defecte fiets te herstellen. Als de fiets niet gerepareerd kan worden, is één sleep naar een plaats naar keuze voorzien. In normale omstandigheden is dit het afhaalpunt waar de fiets gehuurd werd.

Huur je een elektrische driewieler of scootmobiel?

Voor het aanbieden van deze aangepaste modellen voor minder mobiele personen werken wij samen met Hego Mobile, de specialist op vlak van mobiliteitshulpmiddelen.

Heb je pech onderweg met de driewieler of scootmobiel? Bel dan meteen het depannage-nummer van ScootAssist. Dit telefoonnummer en het polisnummer (waarnaar ScootAssist zal vragen) vind je terug op de driewieler of scootmobiel. Zij zijn elke dag bereikbaar van 9 uur 's morgens tot 7 uur 's avonds, ook in het weekend én op feestdagen. In de maanden juli en augustus staan ze zelfs tot 21 uur paraat. ScootAssist doet geen herstellingen ter plaatse maar zal de gebruiker en het hulpmiddel terugbrengen naar het afhaalpunt van vertrek.

Opgelet: enkel de gebruiker van de driewieler of scootmobiel wordt teruggebracht naar het afhaalpunt, niet zijn of haar eventueel gezelschap.