menu

Sint-Truiden | Fietspunt station

Het zuiden van Limburg is dé fruitkorf van België. Al eeuwen levert de vruchtbare grond lekkere appels, peren, kersen, aardbeien en wijnen op. De adel en clerus verrijkten het glooiende landschap met indrukwekkende abdijen, kastelen en kerken. Sint-Truiden - zesde monumentenstad van Vlaanderen - is de ideale startplek voor een fietstocht door dit pittige landschap.

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Stationsstraat 65, 3800 Sint-Truiden
Dichtstbijzijnde fietsknooppunten: 135 en 189
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren afhaalpunt

Van 15 maart t.e.m. 26 mei:
● ma - vr: 08.30 - 12.00 u; 12.30 - 17.00 u
● za - zo en feestdagen: 09.00 - 17.00 u
------------------------------------------------------------
Van 27 mei t.e.m. 6 september:
● ma - vr: 08.30 - 12.00 u; 12.30 - 17.00 u
● za - zo en feestdagen: gesloten
● geen fietsverhuur op 6/09
------------------------------------------------------------
Van 7 september t.e.m. 13 oktober:
● ma - vr: 08.30 - 12.00 u; 12.30 - 17.00 u
● za - zo en feestdagen: 09.00 - 13.00 u

Goed om weten

Aanbod

  • stadsfietsen met of zonder kinderzitje
  • elektrische fietsen
  • fietstassen


Fiets inleveren

  • niet-elektrische fietsen: mogelijk na sluitingstijd tot 21.00 u
  • elektrische fietsen: mogelijk tot sluitingstijd

Parkeren

Betaalparking op wandelafstand:

  • Parking Station Sint-Truiden
  • Parking GAZO - Tiensesteenweg 6, 3800 Sint-Truiden

Haspengouw = fruit!

Van april tot oktober gonst het in Haspengouw van de fruitige activiteiten. Veilingen en stroopfabrikanten zetten de deuren open. Wijndomeinen en brouwerijen organiseren smakelijke rondleidingen. Fruitbedrijven nodigen je uit op plukdagen en nocturnes met vuurpotten. Bloesemlounges laten je proeven van fruitige wijnen en heerlijke streekproducten.

De mooiste picknickplekjes in en rond Sint-Truiden

De ene picknickparel biedt een prachtig uitzicht over een verborgen vallei, de ander bevindt zich midden in een fruitige boomgaard. De Toeristische Dienst van Sint-Truiden bundelde 20 prachtige picknickplaatsen op een handige fietskaart. Op de kaart vind je ook heel wat horeca-zaken bij wie je via een QR-code een picknickmand, gevuld met lekkers uit Haspengouw, kan bestellen en laten leveren.

Download hier de fietskaart met de picknickplekjes!

Bloesemmeter

April is de bloesemmaand in Haspengouw. Het ideale moment voor een prachtige fietstocht doorheen de gekleurde landschappen en langs boomgaarden boordevol geurende bloesems. Niemand weet exact wanneer de bloesem haar hoogtepunt zal bereiken. Volg vanaf eind maart de bloesemontwikkelingen op de bloesemmeter van toerisme Sint-Truiden. En, uiteraard ... reserveer tijdig de fietsen voor jouw fietsuitstap!

Bloesemmeter

De parel van Haspengouw

Van bloesem tot oogst

Sint-Truiden, het kloppend hart van de fruitstreek, maakt je op slag verliefd op Haspengouw! Geniet van heerlijk geurende boomgaarden terwijl je een bloesemfietstocht maakt, de gezellige bedrijvigheid en de streekproevertjes bij de bloesemnocturnes. Fruitbedrijven dragen hun steentje bij tot dit gelukzalig gevoel. Combineer je fietsuitstap met een bezoek aan één van de fruitbedrijven of fruitveiling.

Zin gekregen om Haspengouw per fiets te verkennen?

Huur hier jouw fiets!

Kijk op Haspengouw

Met “Kijk op Sint-Truiden en Haspengouw” kan je een blik werpen op de prachtige streek die verder gaat dan de horizon. Spring op je fiets en ontdek 5 betoverende locaties op het fietsroutenetwerk waar je met panoramakijkers letterlijk kan “inzoomen” op het landschap.

Gratis fietskaart