menu

Sint-Truiden: Fietspunt station

Het zuiden van Limburg is dé fruitkorf van België. Al eeuwen levert de vruchtbare grond de lekkerste appels, peren, kersen, aardbeien en wijnen op. De adel en clerus verrijkten het glooiende landschap met vertonende abdijen, kastelen en kerken. Sint-Truiden - zesde monumentenstad van Vlaanderen - is de ideale startplek voor een fietstocht door dit pittige landschap.

Mijn fiets huren Bekijk alle afhaalpunten

Praktisch

Adresgegevens

Stationsplein 65, 3800 Sint-Truiden
Dichtstbijzijnde fietsknooppunt: 135
T: +32 11 35 27 31

Openingsuren

Van 1 juni t.e.m. 10 oktober:
* maandag - vrijdag: 8u30 - 12u en van 12u30 - 16u30
* zaterdag, zondag en feestdagen: 9u - 13u
* geen fietsverhuur op 03/09
-----------------------------------------------
Van 11 oktober t.e.m. 12 november:
* maandag - vrijdag: 8u30 - 12u en van 12u30 - 16u30
* geen fietsverhuur op 1/11 en 11/11.

Goed om weten

Fiets inleveren

  • Alle fietsen kunnen na sluitingstijd ingeleverd worden tot 21 uur.

Parkeren

  • Gratis parkeerplaats op wandelafstand.

Haspengouw = fruit!

Van april tot oktober gonst het in Haspengouw van de fruitige activiteiten. Veilingen en stroopfabrikanten zetten de deuren open. Wijndomeinen en brouwerijen organiseren smakelijke rondleidingen. Fruitbedrijven nodigen je uit op plukdagen en nocturnes met vuurpotten. Op wijn- en fruitterrassen proef je van fruitige wijnen en heerlijke streekproducten.

Het ideale moment om te fietsen in Haspengouw? De bloesemperiode uiteraard!

Fietsparadijs Limburg

Bloesemmeter

April is de bloesemmaand in Haspengouw. Het ideale moment voor een prachtige fietstocht doorheen de gekleurde landschappen en langs boomgaarden boordevol geurende bloesems. Niemand weet exact wanneer de bloesem haar hoogtepunt zal bereiken. Volg vanaf eind maart de bloesemontwikkelingen op de bloesemmeter van toerisme Sint-Truiden. En, uiteraard ... reserveer tijdig de fietsen voor jouw fietsuitstap!

Bloesemmeter

De parel van Haspengouw

Van bloesem tot oogst

Sint-Truiden, het kloppend hart van de fruitstreek, maakt je op slag verliefd op Haspengouw! Geniet van heerlijk geurende boomgaarden terwijl je een bloesemfietstocht maakt, de gezellige bedrijvigheid en de streekproevertjes bij de bloesemnocturnes. Fruitbedrijven dragen hun steentje bij tot dit gelukzalig gevoel. Combineer je fietsuitstap met een bezoek aan één van de fruitbedrijven of fruitveiling.

Zin gekregen om Haspengouw per fiets te verkennen?

Huur hier jouw fiets!